Informasjon om nytt ladesystem

Beskrivelse av og tilbud om ladeboks for elbil og ladbar hybrid og hvordan du bestiller ladeboks.
Tilbud

Lenke til Priser, vilkår og fakturaspørsmål 
FAQ (ofte stilte spørsmål)

Bilkraft-appen (lastes ned på mobil)
Brukerveiledning komplett

Ofte stilt spørsmål ifm. elbil og lading
Oppdatert per 8. november 2022.

Vi har ikke elbil nå, men vurderer dette i fremtiden. Må vi bestille ladeboks nå?
Svar: Det er lagt opp lademulighet på alle parkeringsplasser og kun nødvendig å bestille ladeboks for elbil ved behov og ønske.

Må jeg betale for ladeboks selv om jeg ikke har elbil?
Svar: Kun de som ønsker og har behov for ladeboks betaler for dette. Se eget infoskriv om rutine for bestilling og priser.

Hvor mye koster ladeboksen?
Svar: Alle beboere har tilbud om å enten kjøpe eller leie ladeboks. Priser inkluderer montering og klargjøring av ladeboks. Ved leie av ladeboks i minst 5 måneder påløper det ingen andre kostnader ifm. monering/demontering. Se eget infoskriv om priser.

Hva koster det å lade med ladeboks?
Svar: Prisen sameiet betaler for strøm følger spotprisen og det er prisinformasjon i appen som viser hva strømprisen er hver time og hva det koster å lade. Spotpris er det som lønner seg over tid og det som Forbrukerrådet anbefaler av strømatale.

Får jeg strømstøtte ved bruk av ladeboks?
Svar: Ja, løsningen kvalifiserer til strømstøtte.
Elaway: Ny og forbedret strøstøttetmodell fra 1.februar 2023

Nå betaler jeg en fast pris hver måned. Hvordan er den nye ordningen?
Svar: Med den nye løsningen betaler du kun for det du benytter av strøm samt et fastbeløp 59kr per mnd til Elaway for administrasjon. Du får full oversikt i appen og betalingen trekkes for hver lading. Den faste avgiften dekker blant annet support, teknisk støtte, individuell faktureringsløsning m.m.

Hvorfor har sameiet oppgradert når vi allerede hadde lademulighet?
Svar: Gammel løsning er kun skalert for 50% av parkeringsplassene samt det er begrensninger på både ladehastighet og sikkerhet. Den tilfredsstiller f.eks ikke dagens sikkerhetskrav samt at det ikke er mulighet for individuell kostnadsberegning.
Ny løsning med alle de fordeler og mulighet som følger har vært et enkelt valg. Kombinert med et generelt verdiløft på alle leiligheter sammen med muligheter til å spare penger på felles nettleie for sameiet så er det ikke vært tvil om at dette er en god investering.

Hva er «brikken» som medfølger til?
Svar: Dette er en rfid-brikke som kan brukes til å starte og stoppe lading. I tillegg kan en også bruke Bilkraft appen for å gjøre det samme.

Jeg har (iblant) ikke dekning på min tlf i garasjen. Hvordan kan jeg da bruke appen til å starte/stoppe lading?
Svar: Internettdekning på telefon avhenger av mange ting. Hva slags telefon du har, hvilket abonnement og leverandør du bruker, avstand til nærmeste signåltårn og helt ned på plassen du står i garasjen. Parkeringsgarasjen vår har tykke murvegger og det er flere steder det generelt er dårlig eller ingen dekning på telefon i det hele tatt. Dette betyr at appen ikke kommer på internett. I slike situasjoner må en bruk rfid-brikke eller starte/slutte ladingen i appen fra et sted det er dekning.

Hvordan vet jeg når ladingen er ferdig?
En kan følge med ladeprosessen i Bilkraft appen. Mange biler har også egne løsningen for å følge med på lading.

Hvor fort lader Easee boksene?
Svar: Ladeboksene er moderne og «snakker sammen» for å gi mest ladekraft til enhver tid. Her støtter opp til 22kW effekt avhengig av hva din elbil kan ta imot og hvor mange som lader samtidig. Til sammenligning leveres det opptil 10x mer strøm enn den gamle løsningen. Husk å bruke riktig ladekabel av Type 2 til din bil for best mulig hastighet.

Hvem kontakter jeg hvis det er noe galt eller jeg ikke får ladet?
Svar: Alle henvendelser om bruk skal gå til Elaway support som tilbyr har 24/7 support. De kan nås på tlf: 915 90 500 eller e-post: post@elaway.io

Kan jeg kontakte styret for hjelp eller feil på min ladeboks?
Ja det kan du, men for best bruk av din og vår tid så kommer vi til å be deg henvende deg til Elaway support som tar seg av support og feilmeldinger. Du får også raskere svar på denne måten. Er det noe de ikke kan løse eller utenfor deres kontroll vil de ta kontakt med styret for videre oppfølging.

Hva betyr de ulike lysene på ladeboksen min?
Svar: Se her for komplett oversikt over hva de ulike signalene betyr: https://support.easee.com/hc/no/articles/4413179724433-Hva-betyr-de-forskjellige-fargene-p%C3%A5-lysstripen-

Hvor kan jeg finne mer informasjon?
Svar: Se gjerne https://elaway.io/no/faq for generelle svar og informasjon. Det kan eksistere individuelle forskjeller avhengig av avtale som sameiet har.